Мікролабораторна установка дослідження ароматичної складової соків та екстрактів з рослинної сировини - Фролова, Н.Е.; Науменко, К.А.; Українець, А.І.; Усенко, В.О. (Наука та інновації, 2011)
Наведені результати досліджень ароматформуючих речовин рослинної сировини з використанням мікролабораторної установки. Конструкція та принципи дослідження передбачають адсорбційне градієнтно-селективне концентрування ароматичних речовин з послідуючою термодесорбцією безпосередньо у газохроматографічну систему, чим забезпечується достовірна інформація про якісний та кількісний склад ароматформуючих речовин предмету дослідження, що є необхідним як для поповнення інформаційної бази, так і для практичного використання у виробничих умовах при вивченні адсорбційно-десорбційних циклів.