Значение определения эпидермального фактора роста у больных с хронической болезнью почек - Слободян, Е.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У статті показані дані експериментальних і клінічних досліджень, які вивчають роль епідермального фактора росту в якості маркера прогресування та контролю ефективності терапії при хронічної хвороби нирок. Визначення рівня EGF в біологічних середовищах може служити корисним діагностичним та прогностичним параметром для пацієнтів на різних стадіях хронічної хвороби нирок. Зокрема, при визначенні EGF в сироватці крові для оцінки загальної реакції організму і для оцінки локального тубулоінтерстиціального статусу при визначенні EGF в сечі.