Розробка вібродіагностичної системи для визначення дефектів промислового обладнання з використанням методів нестаціонарної статистичної обробки вібраційних та акустичних коливань - Яворський, І.М.; Юзефович, Р.М.; Кравець, І.Б.; Мацько, І.Й.; Стецько, І.Г. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2015)
Представлено багатомірну модель стохастичних вібраційних сигналів у вигляді взаємозв’язаних періодично корельованих випадкових процесів. Проаналізовані алгоритми й створено програмне забезпечення для обчислення за експериментальними даними взаємоспектральної густини та взаємоспектральних компонентів періодично нестаціонарних випадкових вібрацій, а також середньочасової та покомпонентної функцій когерентності. Наведені технічні характеристики розробленої вібродіагностичної системи ПУЛЬС з керованими частотними характеристиками. Розглянуто результати, отримані з використанням цієї системи при виконанні вібраційних обстежень промислових об’єктів України.