Транспортно-комунікаційна задача для груп безпілотних апаратів - Корольов, В.Ю.; Огурцов, М.І. (Математичні машини і системи, 2017)
У статті описується децентралізоване управління групою безпілотних апаратів (БПА), об’єднаних у мережу, що ґрунтується на розв’язанні транспортно-комунікаційної задачі (ТКЗ). Виконано змістовну постановку ТКЗ для групи БПА, які частину шляху рухаються автономно. Особливістю розв’язання ТКЗ для групи БПА є необхідність сумісного розв’язання задачі побудови шляхів руху та задачі маршрутизації пакетів даних у мережі. Показано, що ТКЗ зводиться до класичної задачі маршрутизації транспортних засобів. Розроблено алгоритм розв’язку ТКЗ для групи БПА.