Структура та дефекти нанокомпозитів політетрафторетилену з багатостінними вуглецевими нанотрубками - Ничипоренко, О.С.; Пінчук-Ругаль, Т.М.; Дмитренко, О.П.; Куліш, М.П.; Грабовський, Ю.Є.; Стрельчук, В.В.; Семенцов, Ю.І. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2016)
Методом рентґенівської дифракції вивчено залежність структури політетрафторетилену (ПТФЕ) від вмісту багатостінних вуглецевих нанотрубок (БСВНТ) (0,05–5 ваг.%). Спостерігаються складні зміни ступеня кристалічности та розмірів кристалітів, зумовлені спряженням нанотрубок з макромолекулярними ланцюгами.