195 років історії Миколаївської обсерваторії: події і люди - Шульга, О.В.; Янишевська, Л.М. (Наука та інновації, 2017)
Викладено основні етапи історії Миколаївської астрономічної обсерваторії. Представлені основні результати діяльності установи: створені каталоги положень зір, великих і малих планет Сонячної системи, космічних об’єктів на навколоземних орбітах. Надана інформація про якісний і кількісний склад обсерваторії, співпрацю з обсерваторіями України і зарубіжних країн, а також про значні проекти, виконані в обсерваторії.