Зарубіжний досвід організації фінансового менеджменту на підприємстві - Мамченко, Є.Ю.; Козина, Л.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
В статті проаналізовано систему застосування фінансового менеджменту на канадському підприємстві «High River Gold» та результати впровадження фінансового менеджменту італійської компанії в українську фірму «Зевс Кераміка» та запропоновано ввести зміну в організацію фінансового управління на українських підприємствах.