Математичне моделювання періодичних процесів в нелінійних електромагнітних колах - Добушовська, І.А. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглядається проблема розрахунку стаціонарних режимів у нелінійних електричних колах з реактивними елементами, які знаходяться під дією періодичного збурення. Задача розв’язується як крайова для системи диференціальних рівнянь з періодичними крайовими умовами, які описують динамічний усталений режим, що дає змогу отримати залежності змінних стану на періоді, не вдаючися до розв’язування задачі в часовій області. Алгебризація системи диференціальних рівнянь здійснюється проекційним методом з використанням сплайнапроксимацій. Отримана нелінійна система алгебричних рівнянь розв’язується методом продовження по параметру, що дає змогу дослідити вплив на характер періодичних залежностей координат як величини періодичного збурення, так і будь-якого параметра електричного кола.