Багаторівневий інвертор напруги з амплітудною широтно-імпульсною модуляцією - Терещенко, Т.О.; Беженар, В.О.; Білошицький, М.Ю. (Технічна електродинаміка, 2014)
Досліджено гармонічний склад квазісинусоїдальної напруги на виході шестирівневого діоднозамкненого інвертора із амплітудною широтно-імпульсною модуляцією (АШІМ). Приведено порівняння коефіцієнта гармонічних спотворень для ступеневої модуляції та АШІМ, надано рекомендації по вибору частоти зрізу фільтра та частоти АШІМ для досягнення бажаного коефіцієнта гармонічних спотворень вихідної напруги. Дослідження відбувалося за допомогою інтерактивного інструмента Matlab–Similink. Описано модель, приведено параметри моделювання та графіки, на основі яких отримано дані результати.