Структурные преобразования в использовании элементов производительных сил в Донецком регионе - Медведь, В.Ю. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
У статті проаналізовані структурні перетворення у використанні окремих елементів продуктивних сил на конкретній території (у Донецькому регіоні). Така інформація, а також її інтерпретація дозволяє не лише уточнити загальне уявлення про тенденції, що складаються, в суспільних процесах, але і розставити в окремих випадках додаткові акценти. Зв'язано це з тим, що в конкретній економіці області відбуваються певні переміщення в зосередженні елементів продуктивних сил на окремих ділянках (сегментах) суспільного виробництва під впливом як зовнішніх, так і внутрішніх умов.