Елементи кількісного аналізу наукових періодичних видань - Мриглод, О.І. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2014)
Описано один зі способів аналізу даних про публікації у науковому виданні. Це дає змогу одержати інформацію про тематичний спектр статей, «ключових авторів» видання, авторські групи та їх географію тощо. При цьому використано структуровані дані щодо публікацій у низці академічних видань, організовані у вигляді бази даних та проаналізовані за допомогою відомих статистичних підходів і методів теорії складних мереж.