Програма підтримки журналів НАН України як фактор еволюції академічної періодики - Вакаренко, О.Г. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2016)
Висвітлено основні принципи функціонування Програми підтримки журналів Національної академії наук України, виконавцем якої є Видавничий дім "Академперіодика" НАН України. Упродовж 2004–2016 рр. підтримку отримали 42 журнали. Виокремлено основні етапи розвитку Програми, що забезпечили певні еволюційні зміни у формі існування наукового журналу.