Проект "Українські наукові журнали": мета, завдання, результати - Тихонкова, І.О.; Ярошенко, Т.О. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2016)
У вересні 2015 року створено веб-ресурс "Українські наукові журнали" (www.usj.org.ua). Мета проекту – зібрати на одній платформі інформацію, яка найчастіше необхідна авторам при виборі українського видання для публікації, забезпечити користувачам зручний пошук журналу за певними параметрами та допомогти редакторам покращити видання. Проект було підтримано Академією наук вищої школи України та Науково-видавничою радою НАН України. Завдяки чому установи МОН України і НАН України отримали рекомендацію заповнити он-лайн анкету про видання, засновниками яких вони є. Це дозволило на спеціально розробленій платформі зібрати інформацію про понад 600 видань, виявити загальні складнощі, що виникають у редколегій та авторів-дослідників, і позначити шляхи їхнього подолання.