Цифрові ідентифікатори DOI (The Digital Object Identifier) для наукових публікацій: принцип роботи та можливості бази даних агентства CrossRef - Яцків, Т.М. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2016)
У статті розглянуто можливості використання різних цифрових ідентифікаторів для наукових публікацій, періодичних видань, а також персональних ідентифікаторів для науковців, запровадження яких спрямовано на полегшення пошуку інформації в світовому електронному масиві наукового контенту. Наведено коротку інформацію про Міжнародну асоціацію видавців PILA (Publishers International Linking Association, Inc.), яка координує роботу Агентства CrossRef. Функцією цього агентства є управління та підтримка інформаційної бази цифрових ідентифікаторів DOI. Викладено означення цифрових ідентифікаторів DOI, принцип їхньої роботи, процедура присвоєння ідентифікаторів науковим публікаціям та іншим об’єктам, а також описано можливості пошукового інтерфейсу CrossRef та основні переваги системи CrossRef.