Розвиток експортного потенціалу машинобудівних підприємств: проблеми законодавчого забезпечення та підвищення конкурентоспроможності - Ковальчук, М.Б. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Сьогодні особливо актуальним є питання розвитку експортного виробництва машинобудівних підприємств України. Розглянуто сучасний стан та проблеми правового забезпечення вітчизняного експорту машинобудівної продукції. Пропонуються шляхи вдосконалення конкурентної політики та реалізації конкурентних переваг вітчизняних експортоорієнтованих підприємств.