Економіка інформаційної сфери: формування спеціальнонаукового категоріального апарату - Семенюк, Е.П.; Котляревський, Я.В.; Князєв, С.І.; Мельников, О.В. (Наука та інновації, 2017)
Система категорій сучасної науки як цілісного організму має більш-менш чітко визначену структуру. Найвищі її щаблі — це філософські та загальнонаукові категорії, дещо нижче розташовано шар регіональних категорій. А у фундаменті цієї піраміди лежить численна множина спеціальнонаукових категорій. Відповідно, доцільним є виокремлення основних категорій економіки інформаційної сфери та структурування відповідних характеристик. Водночас автори роблять спробу точніше визначити, що взагалі являють собою спеціальнонаукові категорії як особливий клас пізнавально-методологічних форм. З урахуванням важливості соціальних функцій економіки інформаційної сфери і перспектив її розвитку автори спробували дослідити її особливості, специфіку об’єкта, предмета, засобів, а також розгалуження її поняттєво-категоріального апарату.