Модель взаємодії підприємства із зовнішнім середовищем на етапі побудови стійкого розвитку бізнесу та суспільства - Білопольський, М.Г.; Філіпішина, Л.М. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті визначено та систематизовано рекомендації щодо координації дій з боку влади та підприємств за рахунок отримання належної інформації. Проведено дослідження індексів промислової продукції, цін та чинників стримуючих виробництво (попит, робоча сила, сировина, фінансові обмеження) за період 2006-2016 рр. Запропоновано проведення техніко-економічного аудиту підприємства, який має поєднати техніко-економічний аналіз та зовнішній аудит, результатом має бути скоригований обсяг реалізації в прогнозованому періоді. Запропоновано модель взаємодії «підприємство - регіон - країна» на етапі побудови стійкого розвитку бізнесу та суспільства.