Парадигма модернізації економіки: становлення та розвиток - Карпенко, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2017)
У статті проведено теоретико-методологічний аналіз категорії «модернізація». Визначено напрями процесу трансформації суспільств. Сформульовано власне визначення феномену модернізація. Доведено, що модернізація економіки є невід’ємною складовою модернізаційних процесів різних сфер суспільного життя, яка забезпечує кількісні зміни та якісні перетворення в суспільстві.