Неформальна складова в структурі регіональної економіки: спроба моделювання та оцінки - Харазішвілі, Ю.М.; Прокопенко, Р.В.; Ляшенко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2017)
Досліджено існуючі методи оцінення тіньового ВРП, переваги та недоліки існування тіньової економіки. Розглядаються проблемні питання інтерпретації показників тіньової економіки стосовно визначення її обсягів та внеску в офіційний ВВП (ВРП, ВДВ). Розглядається метод оцінення тіньової економічної діяльності - “метод соціальної справедливості”, якій пояснює внутрішній та зовнішній вклад тіньової економіки в офіційний ВРП для Дніпропетровської області та основних видів економічної діяльності, та показано, що наближення до правильному перерозподілу доходів між працею та капіталом може бути дуже важливим резервом для модернізації та економічного зростання регіональної економіки.