Зарубіжний досвід формування і реалізації державної інноваційної політики - Підоричева, І.Ю. (Вісник економічної науки України, 2013)
Узагальнено теоретичні основи державного управління інноваційною діяльністю. Виявлено позиції технологічно розвинутих країн за рівнем їх інноваційного розвитку у світі. Досліджено проблеми і основні механізми формування і реалізації інноваційної політики країн Європейського Союзу. Визначено основні напрями державної інноваційної політики в Україні.