Сценарії ринкової орієнтації зовнішньоекономічної діяльності Придніпровського економічного району в сучасних умовах - Ляшенко, В.І.; Прокопенко, Р.В.; Дзюба, С.В. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Розглянуто перспективи основних галузей спеціалізації Придніпровського економічного району на світових ринках з врахуванням їх історичного розвитку та у припущенні, що російсько-український конфлікт буде розвиватись за сценарієм його замороження та збереження наявного рівня економічних зв’язків. Встановлено, що Дніпропетровська область експортує та імпортує переважно промислову продукцію низького ступеня переробки. Основними товарами, що імпортує Запорізька область, є ресур- сні товари, причому найбільша їх частка імпортується з РФ. Незважаючи на деяке зменшення частки імпорту з цієї країни, залежність промисловості Запорізької області від РФ надмірно велика, що несе потенційні загрози.