Державне регулювання ринку туристичних послуг України - Сірик, А.Є. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті визначено існуючі моделі державного регулювання туристичної діяльності та основні нормативно-правові акти, які регламентують сферу туристичних послуг в Україні. Встановлено, що для України найбільш доцільно використовувати європейську модель. Розглянуто окремий досвід закордонних держав щодо кардинального реформування туристичної сфери задля підвищення її ефективності, проаналізовано діяльність окремих закордонних агентств та адміністрацій, які займаються просуванням національного туристичного продукту на міжнародному ринку та регулюють туристичні потоки. Запропоновано шляхи вдосконалення державного регулювання ринку туристичних послуг в Україні в частині прийняття окремих нормативно-правових актів, які регламентуватимуть діяльність окремих видів туризму; визначення окремої організації, яка буде займатися просуванням українського туристичного продукту на міжнародному ринку; гармонізації вітчизняного законодавства згідно до стандартів ЄС; створення сприятливого інвестиційного клімату тощо.