Гірничопромислова буржуазія Півдня Росії в революції 1905–1907 рр. - Постернак, О.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті проаналізовано участь гірничопромисловців Півдня Росії в політичних процесах періоду революції 1905–1907 рр. Досліджено ставлення регіональної буржуазії до політичного устрою Російської імперії, Державної думи, Маніфесту 17 жовтня, українського національного питання. Охарактеризовано взаємовідносини промислової еліти Півдня з партіями кадетів та октябристів.