Кадрове забезпечення царської цензури в Росії на матеріалах діловодства комітетів у справах друку - Суліма-Камінська, І.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті на основі різного роду джерел відтворено соціопрофесійний портрет цензора, освітньо-кваліфікаційні вимоги, що висувалися до службовців цензурного відомства, рівень їхнього матеріального та побутового забезпечення.