Зміни у соціально-культурному становищі купецького стану в Україні після реформ 1860–1870-х рр. - Донік, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті проаналізовано зміни у суспільному становищі купців в Україні пореформеної доби, зокрема соціально-культурні аспекти. Показано мотиви і форми активної інтеграції купецтва в громадське життя міст, формування нової системи соціокультурних цінностей у власному середовищі.