Чисельне моделювання рифтогенезу Дніпровсько-Донецької западини - Венгрович, Д.Б. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Розроблена нова термо-механічна модель крихко-пружної літосфери, що описується системою диференційних рівнянь для двохвимірного блоково структурованого геофізичного середовища. Цим методом промодельовано процес рифтоутворення Дніпровсько-Донецької западини, проаналізовано результати для центральної частини ДДЗ.