Соціальна ціна та соціальна відповідальність: підприємницька благодійність у другій половині ХІХ ст. - Водотика, Т.С. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті висвітлюються форми і методи підприємницької благодійності в умовах руйнування цінностей традиційного суспільства та формування системи пріоритетів індустріального. Розкрито проблему становлення соціальної відповідальності підприємництва.