Вплив «особливих» органів Російської імперії на організацію роботи промислових підприємств України у 1914–1916 рр. - Синявська, Л.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті проаналізовано вплив урядових заходів по регулюванню економічної діяльності промислових підприємств України із визначенням їхнього впливу на розвиток промисловості.