Діяльність Селянського поземельного банку в Україні на початку ХХ ст. - Довжук, І.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
Розглядається діяльність Селянського поземельного банку під час проведення столипінської аграрної реформи в Україні. Підкреслено, що банк, який був одним з важливих механізмів реалізації нової аграрної політики, відіграв значну роль у збільшенні селянських наділів.