Князь О.А. Безбородько на тлі своєї епохи: людина, воєначальник, адміністратор, політик - Машкін, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті йдеться про долю видатного діяча Російської імперії, уродженця Глухівщини О.А. Безбородька. Значна увага приділяється висвітленню генеалогічних проблем, пов’язаних із цією історичною постаттю, розбіжностей, що мають місце при встановленні точної дати її народження. Розглянуто основні віхи кар’єри нашого героя, його внесок у соціально-економічне, політичне й культурне життя тодішньої Росії, причини та обставини передчасної смерті. Окремим сюжетом подано роль Безбородька у вирішення питання про перебування іноземців на теренах Південно-Західного краю та Новоросії.