Тимофій Флоринський — імперський антиукраїнофільський інтелектуал-цензор - Коляда, І.А. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті здійснено спробу відтворити об’єктивний cоціопрофесійний портрет одного із відомих громадсько-політичних діячів м. Києва кінця ХІХ — поч. ХХ ст., доктора філософії, ординарного професора Київського університету св. Володимира, який тривалий час очолював «київську цензуру» та спрямовував її роботу на переслідування україномовних антиімперських видань.