Київські цивільні губернатори: деякі аспекти соціопрофесійного портрету (друга половина ХІХ — початок ХХ ст.) - Ніколайчук, Д.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2016)
У статті, аналізуючи службовий та життєвий шлях типових представників російської імперської місцевої адміністрації, розглядається соціопрофесійний портрет київських цивільних губернаторів другої половини ХІХ — початку ХХ ст.