ЖПУЗ українських губерній у роки Великої війни: організація евакуації й транспортування воєнних вантажів - Вергун, С.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2016)
У статті розкрито повноваження військовослужбовців транспортної жандармерії залізниць українських губерній Російської імперії з питань залізничного транспортування воєнних вантажів й евакуації людей та інвентарю з фронтових й прифронтових зон до тилових територій у роки Першої світової війни.