Верхній замок в Чернігові - Ігнатенко, І.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
Стаття присвячена вивченню історії дерев’яно-земляного укріплення в межах міста Чернігова – Верхнього Замку. Автор на основі аналізу археологічних, історичних та картографічних джерел пропонує періодизацію реконструкцій замку.