До історії обрання гетьманом Дем’яна Многогрішного (1669-1672 рр.) - Блажко, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядаються історичні передумови та процес обрання на посаду гетьмана Лівобережної України Дем’яна Многогрішного. Прослідковано підготовку та проведення Глухівської ради 3-6 березня 1669 р. та підписання Глухівських статей. Автор намагається розкрити значення статей, підписаних у м. Глухові між козацькою старшиною на чолі з Д. Многогрішним та представниками московського царя, для політичного та соціально-економічного розвитку м. Батурина.