Палубничі та конюшевці гетьманського двору (друга половина XVII – перша третина XVIII ст.) - Васильєва, О.О. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті досліджується історія становлення палубничих та конюшевців як окремої соціальної групи козацького стану. Проаналізовано їх соціальний статус та особливості служби при гетьманському дворі.