Підходи до розробки нової архітектури системи управління неоднорідними безпроводовими сенсорними мережами - Романюк, В.А.; Лисенко, О.І.; Алєксєєва, І.В.; Романюк, А.В.; Новіков, В.І. (Математичні машини і системи, 2017)
Стаття присвячена розробці нової архітектури побудови системи управління безпроводовою сенсорною мережею з різнорідними сенсорами, здатними до сомоорганізації інформаційного обміну, а також адаптивними до умов функціонування, які неможливо передбачити у процесі проектування.