Побудова багатоланкових полігональних рівнянь регресії - Лапач, С.М.; Кузьмін, В.М. (Математичні машини і системи, 2017)
Розроблена формалізована процедура визначення абсцис точок перемикання багатоланкової регресії. Базується на попередній побудові найбільш інформативної поліноміальної регресії. З неї аналітичним шляхом визначаються приблизні координати шуканих точок. Уточнення відбувається при пошуку найкращого за описовими характеристиками регресійного полігонального рівняння. Визначені точки дають можливість смислового аналізу процесу і обґрунтованого прогнозу.