Особливості діяльності повітових земських установ Чернігівської губернії з продовольчого забезпечення населення в 60-90-х роках ХІХ ст. - Петровська, Ю.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядаються особливості діяльності повітових земських установ Чернігівської губернії з продовольчого забезпечення населення в 60-90-х рр. ХІХ ст. Особлива увага приділяється діяльності повітових земств із вироблення заходів, здатних оптимізувати процес видачі хлібних позичок населенню під час неврожаїв. Аналізуються причини невдач земських діячів у цьому напрямку.