Скарги як джерело вивчення соціально-економічних змін у Київській губернії (1861-1917 рр.) - Казьмирчук, М.Г. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті аналізуються скарги населення Київської губернії пореформеного періоду та можливості вивчення їх як повноцінних джерел з вивчення соціально-економічних процесів.