До історії археологічного вивчення давньоруських старожитностей округи літописного Городця Остерського у ХІХ – на початку ХХ ст. - Ясновська, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядаються археологічні пам’ятки ІХ – ХІІІ ст. на території Нижнього Подесення, що локалізуються в окрузі літописного Городця Остерського. Зроблена спроба висвітлити історію їх вивчення, нагадати прізвища призабутих дослідників, з’ясувати їхній внесок у реконструкцію історичних подій у регіоні.