Архітектура побудови віртуального оточення для грід-застосувань - Казимир, В.В.; Пріла, О.А.; Крищенко, М.С. (Математичні машини і системи, 2017)
У статті розглянуто проблематику конфігурації грід-ресурсів для виконання прикладних обчислювальних задач у грід-середовищі. Запропоновано технологію автоматизованого налаштування оточення для виконання завдань у грід-середовищі з використанням технології віртуалізації. Представлена архітектура побудови віртуального оточення для грід-застосувань.