Інформаційна технологія синтезу моделей безпроводових засобів передачі даних на основі адаптивного кодування - Горлинський, Б.В. (Математичні машини і системи, 2017)
У статті запропонована інформаційна технологія синтезу моделей безпроводових засобів передачі даних на основі застосування адаптивного кодування інформації різними завадостійкими кодами: блоковими кодами Хеммінга, БЧХ-кодами та багатокомпонентними турбокодами. Застосування різних завадостійких кодів від більш простих до більш складних у залежності від відношення сигнал-шум у каналі приводить до спрощення варіантів синтезу моделей безпроводових засобів передачі даних, особливо за умов нестаціонарних навмисних завад.