Камерна модель Чорного моря та її інтеграція в Європейську систему з ядерного аварійного реагування RODOS - Беженар, Р.В.; Мадерич, В.С.; Євдін, Є.О.; Бойко, О.В.; Ківва, С.Л. (Математичні машини і системи, 2017)
Камерна модель POSEIDON-R була інтегрована в Європейську систему з ядерного аварійного реагування RODOS. Розроблено процедуру автоматичної передачі даних атмосферного випадіння на поверхню моря, розрахованого Модулем атмосферного переносу, та потоку радіонуклідів з річковою водою, розрахованого моделлю RIVTOX, в модель POSEIDON-R в рамках системи RODOS. Створено нову детальну систему камер Чорного моря для моделі POSEIDON-R. Реалізовано ланцюжок моделей, що включає атмосферний перенос умовного викиду радіоактивного 90Sr з АЕС Чорновода (Румунія), його випадіння на землю, стік у річкову систему Дунаю і перенос у Чорне море, а також представлено довгостроковий прогноз забруднення морського середовища.