Індапамід: квантово-хімічні властивості - Казакова, О.О.; Довгань, Р.С.; Сирова, Г.О.; Загородний, М.І.; Чекман, І.С. (Доповіді НАН України, 2016)
Методом DFT (B3LYP/6-31G(d, p)) з використанням сольватаційної моделі IEF PCM (GAMESS) досліджено електронну структуру та енергетичні характеристики індапаміду у водному розчині. Виявлені основні реакційні центри молекули, які можуть брати участь у комплексоутворенні. Найбільший надлишок електронної густини несе атом азоту сульфаніламідної групи, а найбільший позитивний заряд має атом вуглецю карбонільної групи.