Динамічні нестійкості на зарядженій границі: вплив масопереносу - Гічан, О.І. (Доповіді НАН України, 2016)
Розраховано функцію масопереносу для електрода сферичної, циліндричної та плоскої форм у модельному електрокаталітичному процесі з потенціалозалежною адсорбцією/десорбцією електроактивних частинок і попередньою хімічною реакцією у дифузійному шарі Нернста. Встановлено роль цієї функції у виникненні динамічних нестійкостей, що cпричинює появу у нерівноважній системі бістабільних стаціонарних станів та періодичних осциляцій струму.