Препаративний метод синтезу піразолілфеніл(фенокси)оцтових кислот - Москвіна, В.С.; Шилін, С.В.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2016)
Розроблено зручний і доступний метод синтезу 2-(1Н-піразол-3-іл)фенолів гетероциклізацією єнамінокетонів ацетофенонів з гідразин гідратом і N-метилгідразином. Досліджено реакційну здатність отриманих сполук в умовах реакцій алкілювання та показано, що такі реакції з подальшим гідролізом відбуваються з високими виходами і є зручним методом отримання піразолілфенілоцтових кислот і (N-метилпіразол-3(або 5)-іл)-феноксіоцтових кислот.