Рівномірні наближення сумами Фур'є на класах згорток з узагальненими ядрами Пуассона - Сердюк, А.С.; Степанюк, Т.А. (Доповіді НАН України, 2016)
Знайдено асимптотично непокращувані оцінки верхніх меж наближень сумами Фур'є в рівномірній метриці на класах 2π-періодичних функцій, які зображуються згортками функцій φ, що належать одиничним кулям просторів Lp, з узагальненими ядрами Пуассона. Для одержаних асимптотичних рівностей наведено оцінку залишкового члена, яка виражається в явному вигляді через абсолютні сталі та параметри задачі, що може бути корисним для практичного застосування.