Вплив анальциму та екзометаболітів гриба Penicillium roseopurpureum на стійкість томатів до фузаріозу, мікробіологічні та алелопатичні властивості ґрунту - Заіменко, Н.В.; Елланська, Н.Е.; Дідик, Н.П.; Павлюченко, Н.А.; Юношева, О.П.; Іваницька, Б.О.; Закрасов, О.В.; Росіцька, Н.В. (Доповіді НАН України, 2016)
Встановлено, що обробка насіння томатів культуральною рідиною P. roseopurpureum та внесення наноматеріалу анальциму в ґрунт підвищує стійкість проростків до ураження фітопатогенними мікроміцетами роду Fusarium, істотно знижує чисельність ґрунтових мікроміцетів (у тому числі фітопатогенних), покращує алелопатичні та фізико-хімічні властивості ґрунту. Показано посилення захисного ефекту анальциму та культуральної рідини при їх сумісній дії.