Вапняковий нанопланктон у крейдових породах північно-західної частини Кримського континентального схилу - Матлай, Л.М. (Доповіді НАН України, 2016)
Вперше досліджено вапняковий нанопланктон у крейдових породах Кримського континентального схилу Чорного моря станцій 3-27, 5806, 5862, 5746, 5604. Встановлено комплекси вапнякового нанопланктону юрського, аптського, альб-сеноманського, коньяк-сантонського віку. Найсприятливіші умови для існування нанопланктону склалися в пізньому альбі — ранньому сеномані.